Fotograf Martin Candir gost "Art Exclusivea" u sredu

Nakon susreta s vrsnim crtačima Branislavom Banetom Kercem, Zoranom Janjetovim, Dejanom Nenadovim i Jugoslavom Vlahovićem, polje interesovanja "Art Exclusivea" širi se na još jedan medij, a to je fotografija.
 Ciklus se nastavlja u sredu, 15. juna u 20h, u klubu Tribina mladih, predstavljanjem Martina Candira, jednog od najznačajnijih fotografa koji se bave motivima Novog Sada i Vojvodine.
 
Martin Candir rođen je 1958. godine u Novom Sadu. Završio je srednju umetničku školu "Bogdan Šuput". Fotografijom se bavi od 1974. godine. Od 1981. do 1991. godine radio je kao foto-reporter i urednik fotografije u dnevnom listu "Dnevnik". Nakon toga je bio samostalni urednik fotografije u časopisima "Ribo-revija", "Eliksir", "Lepota i zdravlje", "Top Spid", "Vrele gume", "Svet pića", "Vino i fino" itd. Objavio je više od 150 raznih publikacija, monografija, knjiga, omota CD-a, pozorišnih plakata "Zvezdara teatra", Narodnog pozorišta u Beogradu, Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu i drugih pozorišta. Imao je više od 50 samostalnih i više od 100 grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Spada među najbolje fotografe u Srbiji.
 
Susreti sa autorima u okviru ciklusa "Art Exclusive" održavaju se jedanput mesečno, a medijator je Doru Bosiok.
 
Ulaz je besplatan.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič