O problemima u zaštiti životne sredine u četvrtak na Novosadskom sajmu

Javna debata o aktuelnim problemima u oblasti zaštite životne sredine, a pod nazivom "Gde smo i šta dalje?", održaće se u četvrtak, 7. jula u Kongresnom centru Novosadskog sajma.

Debatu organizuje Ninamedia, koja nekoliko puta godišnje, posebnim analizama utvrđuje učestalost pojedinih tema, koliko su te teme/vesti u određenim periodima često bile pominjane, koje najčešće i u kom kontekstu.

Jedna od tema koja se unazad neko vreme izdvaja je svakako pitanje zaštite i unapređenja životne sredine na svim nivoima.

Pretpostavljajući da razlozi leže u činjenici da ovo polako postaje primarna tema u svim životnim i poslovnim segmentima društva, kao i prateći interesovanje stručne javnosti u susret otvaranju poglavlja 27 koji se tiče pregovora Srbije oko ulaska u Evropsku uniju, ova kompanija je rešila da da svoj doprinos.

Tribina bi trebalo da pruži informacije o tome gde je Srbija u poglavlju 27 i šta dalje činiti, kao i identifikaciju prioritetnih izazova u oblasti životne sredine.

Na ova i ostala pitanja, odgovaraće državna sekretarka u Ministarstvu poljoprivrede i zaštite životne sredine, Stana Božović, profesorka Departmana za inžinjerstvo zaštite životne sredine i zaštite na radu FTN-a u Novom Sadu, Mirjana Vojinović Miloradov (moderatorka tribine), iz Regionalnog ekološkog Centra, Igor Kostić i Natalija Racković iz V+O communications-a.

Planirano je da učesnici tribine na početku izlože problematiku i rezultate oblasti za koju su nadležni, a potom se otvara diskusija za sve prisutne.

Događaj će početi u 13 časova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič