U nedelju pešačenje nemarkiranim stazama Fruške gore

Planinarsko društvo "Naftaš" u nedelju 14. avgusta organizuje jednodnevnu planinarsku akciju "Nemarkiranim stazama Fruške gore".

Ruta će biti: Paragovo - Baza druge čete - Kalin potok - Greben - Karlovački potok - Masna ćupa - Glavica - Paragovo.

Polazak je u 8:50 časova, redovnom autobuskom linijom broj 72 za Paragovo. Autobus kreće sa stajališta kod Železničke stanice u Novom Sadu i staje na svim stajalištima na Bulevaru oslobođenja. Povratak je autobusom iz Paragova u 16:25.
 
Obavezne su dobre planinarske cipele, štapovi i dugačke pantalone. Staza je veoma zahtevna. Akcija nije pogodna za planinare koji imaju problema sa kolenima. Na ovoj akciji ne može se učestvovati u patikama. Silazak u Karlovački potok je veoma strm, kretaće se potokom od 40 do 50 minuta.

Potrebno je poneti dovoljno vode, hranu i prigodnu odeću. Svako učestvuje na sopstvenu odgovornost, u skladu sa pravilnikom Planinarskog saveza Srbije.

Vodič će biti Mihajlo Lončar, od koga se mogu dobiti i bliže informacije na broj telefona 063/813-2783.

Više informacija na internet prezentaciji društva OVDE.

  • Milan

    10.08.2016 13:58
    Naftaš organizuje jednom godišnje tradicionalnu akciju Izlet prvih ljubičica koja je namenjena deci i početnicima. Veoma je popularna i okupi od 200-300 učesnika. Na kraju učesnici dobiju besplatno krofne. Neke osnovne škole imaju planinarske sekcije pa zajedno sa našim starijim planinarima organizuju pešačenja za djake.

    Veoma redovno Penjački klub Adrenalin organizuje šetnje prilagođene za decu na Fruškoj gori. Ove godine imali su veoma lepu akciju planinarenja za decu na Povlenu a u planu je i kampovanje na Beljanici.

    Raspitajte se :)

    Krenite na pešačenje kada je staza kraća od 15 km za početak, pa posle birajte zahtevnije akcije.

    U slučaju da nemate ni najmanju kondiciju, odete na Popovicu pa šetate nekom od staza zdravlja (zelena i plava) dok je ne popravite.
  • ns

    10.08.2016 08:59
    Još nisam pročitala neki poziv za nezahtevnu šetnju Fruškom gorom. Da li stvarno nema staza koje bi odgovarale svim uzrastima i fizički manje zahtevne kako bi se i početnici pridružili? Kako mislite da se ovaj vid rekreacije omasovi ako nema staza primerenih za sve, pa i malu decu?
  • Pocet Nick

    09.08.2016 21:03
    Ima li ko
    Da obučava početnike?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič