U subotu akcija "Planinarska poslastica - Mala Remeta"

Jednodnevna planinarska akcija "Planinarska poslastica - Mala Remeta" održaće se u subotu, 20. avgusta.

Ruta će biti: Beočin selo - Man. Beočin - Ravan - Isin čot - ušće Srnećeg i Velikog potoka - Nadine kaskade - Slatina - V. Ledine - Manastir Mala Remeta - Klačina - Manastir Jazak - Grba - Žuti breg - Manastir Ravanica - Vrdnik - Banja Termal - Kučurina - Kamenar - Stari Ledinci.

Polazak je u 6:30 časova, redovnom autobuskom linijom broj 79 za Čerević. Izlazak iz autobusa je u Beočin selu kod okretnice. Autobus kreće sa MAS-a u Novom Sadu i staje na sledećim stajalištima na Bulevaru oslobođenja: Lutrija, Futoška pijaca i Most slobode. Povratak je autobusom iz Starih Ledinaca po završetku akcije.

Za ovu šetnju potrebne su: dobre cipele i štapovi, odlična kondicija, dosta veštine i malo avanturističkog duha. Pešači se stazama kojima se retko ide, postoji mogućnost da su delovi staze teže prohodni i strmi.

Akcija je namenjena planinarima koji redovno planinare. Obavezna je prijava za učesnike koji do sada nisu učestvovali na nekoj od akcija Planinarske poslastice. Dužina staze 27 km, oko 1300 m uspona.

Potrebno je poneti najmanje 3l vode, hranu i prigodnu odeću. Svako učestvuje na sopstvenu odgovornost, u skladu sa pravilnikom Planinarskog saveza Srbije.

Vodič će biti Milan Marković, od koga se mogu dobiti i bliže informacije o akciji na broj telefona: 064/842-3054.

Više informacija na internet prezentaciji društva Naftaš na adresi: www.pdnaftas.org.rs

  • Milica

    19.08.2016 13:12
    Odlicna akcija. Naftas je najbolje planinarsko drustvo u Novom Sadu.
  • Zivan

    18.08.2016 17:58
    Naftassi su neumorni, zavirice u svaki kutak Frusske Gore...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič