Radionice mozaika za mališane od 25. septembra u KCNS

Kulturni centar Novog Sada u saradnji sa akademskom umetnicom Ljiljanom Rivić organizuje novu seriju besplatnih kreativnih radionica mozaika za decu uzrasta od 9 do 15 godina, počev od nedelje 25. septembra.

Radionice će se održavati svake subote u holu Velike sale od 11 do 14 časova, a rad je predviđen u grupama od po maksimalno 15 polaznika. Svi zainteresovani koji žele da se prijave više informacija mogu dobiti na zvaničnom sajtu Kulturnog centra Novog Sada.

Ideja radionica je upoznavanje dece sa osnovnim elementima tehnike mozaika i njegovom izradom, koja će, pritom, slobodno vreme provoditi kreativno i edukativno. Mališani će u prvoj fazi radionice izrađivati crteže i učiti tehniku crtanja, što podrazumeva učenje oblika, perspektive i kompozicije. U drugoj fazi sledi upoznavanje sa bojom i njenom upotrebom u tehnici mozaika, koja ima svoje specifičnosti, kao što su uklapanje i međusobni odnos boja. Treća faza podrazumeva učenje indirektnog mozaika – specifične tehnike koja se prvo uči kroz ređanje kamenčića po papiru, a nakon toga sledi izlivanje u predviđenim materijalima za izlivanje mozaika.

Mozaici se rade na zadatu temu kao što su: životinje, biljke, cveće, priroda...Mozaici se izrađuju od prirodnog kamena, pa će mališani imati priliku da se upoznaju sa različitim vrstama kamenja: mermer, granit, travertin i peščar.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič