Letnja prodajna izložba još pet dana u Malom likovnom salonu KCNS

U okviru Letnje prodajne izložbe ljubitelji likovne umetnosti do 27. avgusta imaju priliku da u Malom likovnom salonu Kulturnog centra Novog Sada kupe delo od najeminentnijih slikara, čija su dela prethodno bila izložena u galerijama novosadskog Kulturnog centra.

Letnja prodajna izložba Malog likovnog salona, već godinama, svakog leta stavlja u fokus radove autora koji su imali prilike da se predstave novosadskoj publici.

Iako se svaka izložba može smatrati i prodajnom, samostalne izložbe u galerijama tokom čitave godine, pre svega stavljaju akcenat na autorsku i likovnu ideju, a ne na razmišljanje o komercijalnom efektu dela. Takav način galerijskog rada, zapravo je stalna podrška umetnicima u promovisanju njihove umetničke prakse i kritičke, kreativne misli. Međutim, važan deo svake izložbe takođe je i komercijalni rezultat umetničkog rada, odnosno materijalna evaluacija koja direktno utiče i na opstanak samih autora i na mogućnost stvaranja novih budućih dela. Iz tog razloga, MLS dva puta godišnje, tokom perioda godišnjih odmora, posvećuje pažnju prodaji umetničkih dela putem takozvanih prodajnih izložbi.

Ovoga leta, do kraja avgusta, radove sa svojih prethodnih izložbi i iz svojih ateljea, daće na prodaju sledeći umetnici: Đerđi Ačaji, Danijel Babić, Jelena Đurić, Dragan Jankov, Bojan Kiridžić, Gabriela Sigeti i Janoš Tarko.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič