"Život u srednjevekovnom zamku ‒ tvrđava Bač" u subotu u GMS

Mališani će tokom dve radionice u okviru manifestacije Dani evropske baštine 2016 imati prilike da se upoznaju sa zanimljivom istorijom tvrđave u Baču kao i sa značajnim junacima i junakinjama iz naše prošlosti.

U subotu, 10. septembra od 11 do 12.30 sati održaće se Kreativna radionica za decu Život u srednjevekovnom zamku ‒ tvrđava Bač.

U okviru izložbe Kako očuvati i koristiti kulturno nasleđe – Vekovi Bača održaće se radionica za učenike nižih razreda osnovne škole pod nazivom Život u srednjevekovnom zamku ‒ tvrđava Bač.

U edukativnom delu radionice deca će se upoznati, na njima primeren i razumljiv način, sa srednjevekovnom tvrđavom u Baču i srednjevekovnim načinom života u ovom nekada prelepom utvrđenom zamku. U kreativnom delu će likovno predstaviti svoju sliku srednjeg veka kao moguću viziju buduće iskorištenosti ovog zanimljivog prostora. Radionicu će voditi Vesna Glavočević, direktor fonda „Vekovi Bača" sa saradnicima iz Muzeja Vojvodine i Pokrajinskog zavoda za zaštitu spomenika kulture.

U subotu, 17. septembra od 11 do 12.30 sati održaće se Kreativna radionica za decu Umetnički vremeplov kroz Galeriju.

Pred početak novog edukativnog programa za decu Galerija Matice srpske organizuje kreativnu radionicu Umetnički vremeplov kroz Galeriju na kojoj će mališani "vremenskom mašinom" otputovati u prošlost i otkriti zanimljive priče koje istorija krije. Posmatrajući umetnička dela i uz pomoć mašte, upoznaće se sa našim vladarima, piscima, slikarima i slikarkama, kao i sportistima.

Kroz igru će saznati zbog čega su ove ličnosti bile značajne i po čemu su ostale upamćene do danas. U kreativnom delu radionice deca će naslikati svoj herojski podvig. Radionicu će voditi Jelena Ognjanović i Miroslava Žarkov, kustoskinje Galerije Matice srpske.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič