Izložba "Pasterov zavod na mapi kulture Novog Sada" na Univerzitetu

Izložba pod nazivom "Pasterov zavod na mapi kulture Novog Sada" otvara se u sredu, 21. septembra, u izložbenom paviljonu Centralne zgrade Univerziteta u Novom Sadu.

U 10 časova, otvoriće je direktor Pasterovog zavoda Dušan Lalošević.

Istraživanje o kreativnim potencijalima Pasterovog zavoda, u kompleksu Kliničkog centra Vojvodine, počelo je prošle godine susretom zaposlenih u Zavodu i zainteresovanih arhitekata. Vođeni idejom da marginalizovano kulturno nasleđe grada promovišu kroz kulturnu delatnost i pozovu građane da prepoznaju značaj i napore, pre svih, osnivača i dugogodišnjeg direktora Zavoda, doktora Adolfa Hempta, formirali su zajednički tim sa ciljem organizovanja aktivnosti kojima će Pasterov zavod da se pozicionira na kulturnoj mapi grada, što bi u budućnosti trebalo da dovede do osnivanja muzeja dr Hempta.

Izložba će biti postavljena do 29. septembra, a zainteresovani je mogu pogledati svakog radnog dana od 9 do 15 časova.

  • baba

    20.09.2016 18:12
    grob pod zastitom
    moj otac je sahranjen u blizini groba dr.Hempta na groblju u Futoskoj ulici .
    tamo ima neki kucerak ,neko stanuje ko ima i pse .Ti psi laju kad se pojavimo, na travnaoj stazi ima kostiju zivotinja ,crknuti pacov , i dosta smeca .Ako ce neko pozeleti da poseti grob dr. Hempta neka se pripremi na nemile prizore .Sta bi da grob nije pod zastitom ???

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič