"Erazmus+ informativni dan" u četvrtak u Skupštini Vojvodine

"Erazmus+ informativni dan" održaće se u četvrtak, 3. novembra, od 10:30 časova, u Skupštini Vojvodine (Vladike Platona bb).

Prisutnima će se tom prilikom obratiti Marija Filipović Ožegović, upravnica Fondacije Tempus.

Na Informativnom danu će prisutnima biti predstavljene nove mogućnosti za visokoškolske institucije, opšte, stručno i obrazovanje odraslih i mlade u okviru programa Evropske unije "Erazmus+" u ovom projektnom roku i načini kako institucije i organizacije iz Novog Sada i drugih gradova koje se bave formalnim i neformalnim obrazovanjem mogu da se prijave za sredstva iz programa "Erazmus+".

"Erazmus+" je program Evropske unije za saradnju u oblasti obrazovanja i mladih kroz koji se finansiraju projekti mobilnosti, unapređenja obrazovanja i rada sa mladima. U upravo otvorenom pozivu za projekte će po prvi put biti podržano osnovno i srednje obrazovanje. Veća sredstva će biti izdvojena i za mobilnost mladih.

U okviru ovog konkursnog roka, za visokoškolske institucije ca Zapadnog Balkana je izvojeno preko 20 miliona evra, dok je za opšte, stručno i obrazovanje odraslih samo za Srbiju opredeljeno skoro milion evra. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič