Stručno tumačenje izložbe "Košnica" u petak u Galeriji Matice srpske

Stručno tumačenje izložbe "Košnica. Tradicija i savremeno stvaralaštvo" u Galeriji Matice srpske organizuje se u petak, 4. novembra, u 18 sati.

Održaće ga autor izložbe Danilo Vuksanović, viši konzervator Galerije Matice srpske i urednik serije izložbi "Tradicija i savremeno stvaralaštvo".

Izložba "Košnica. Tradicija i savremeno stvaralaštvo" nastala je sa namerom da se u godini obeležavanja 190. godišnjice osnivanja Matice srpske savremenim stvaraocima ponudi njen simbol – košnica kao inspiracija za kreativan rad i istovremeno obnovi i podstakne ideja darovanja ovom najstarijem srpskom naučnom, književnom i kulturnom društvu. Ukupno 22 autora, među kojima su dobrotvori i darodavci Galerije Matice srpske, njeni nekadašnji i sadašnji slikari konzervatori, umetnici bliski Matici srpskoj, ali i oni koji to nisu, okupljeni su oko teme/motiva košnice.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič