Promocija zbirke poezije Bojana Todorovića u četvrtak u CK13

Promocija zbirke poezije "Čarli" Bojana Todorovića održaće se u četvrtak, 17. novembra u Omladinskom centru CK13.
Pesnički prvenac Bojana Todorovića nastajao je na Radionicama kreativnog pisanja Omladinskog centra CK13, kao i na relaciji Beograd – Novi Sad – Šabac. Narator je trinaestogodišnji Čarli koji pokušava da se izbori sa nasilnim oko sebe praveći distancu od svega što je naučio i postavljajući pitanje – da li želi da promeni svet (oko sebe) ili sebe?
 
Sa Bojanom Todorovićem razgovaraće Bojan Krivokapić.
 
Bojan Todorović, rođen je 19.11.1992. u Šapcu. Diplomirao je Poslovne informacione sisteme na Ekonomskom fakultetu u Novom Sadu. Prve literarne tekstove objavio 2012. godine u časopisu "Dobro jutro Columbo". Učesnik je Radionice kreativnog pisanja u Omladinskom centru CK13 u Novom Sadu od 2013. godine. Godine 2015. bio je član kolonije "Književnost & Multimedija". Objavljivan je u književnim zbornicima "Na ulici gaze bose ljude" i "Sanjatorijum" koji su nastali u okviru tih projekata. Njegova kratka priča "Kučence" bila je 2015. godine u užem izboru na Međunarodnom književnom konkursu "Lapis Histriae" u Umagu, gde je i objavljena. 2016. godine njegova zbirka poezije "Čarli ili (dobri dečaci loših država)" dobila je nagradu "Milutin Bojić" koju dodeljuje istoimena biblioteka, kao i nagradu "Prvenac" koju je dodelio SKC Kragujevac. Zbirka je objavljena u oktobru 2016.
 
Program će početi u 20 časova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič