U petak predavanje o stalnoj postavci GMS

Stručno tumačenje "Svetovi XVIII stoleća: Jedan pogled na stalnu postavku Galerije Matice srpske" dr Vladimira Simića sa Filozofskog fakulteta u Beogradu, održaće se u petak, 18. novembra u Galeriji Matice srpske.
Raznovrsnost stalne postavke srpske umetnosti XVIII veka u Galeriji Matice srpske nudi mogućnost za različito čitanje i razumevanje te relativno bliske prošlosti. U njoj se prepoznaju brojni fenomeni koji su ostavili trag u tadašnjoj srpskoj umetnosti i kulturi. Balkan i Srednja Evropa, građansko i feudalno, tradicionalno i moderno, sve su to bili idejni okviri koji su određivali oblike religioznog i profanog slikarstva u jednom dugom procesu koji je započeo krajem XVII veka, a okončao se u prvim decenijama XIX veka.
 
Publika će imati priliku da se upusti u svojevrsno putovanje kroz prostor i vreme, u kojem će se tumačiti dodiri različitih svetova važni za razumevanje srpske umetnosti doba baroka i prosvetiteljstva.
 
Predavanje će početi u 18 časova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič