Izložba "Milica Mrđa: Umetnost je ono što je izraz nervi" od petka u MSUV

Izložba "Milica Mrđa: Umetnost je ono što je izraz nervi" otvara se u petak, 18. novembra, u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine.
Kustos izložbe je Nebojša Milenković.
 
Otvaranje je u 19h, a u 20h počinje razgovor o umetnosti Milice Mrđe. Učestvuju: Borivoj Radaković, Branka Srdić Živanović, Milica Mrđa i Nebojša Milenković.
 
Započinjući umetničku karijeru, Milica Mrđa okušala se u gotovo svim tradicionalnim likovnim medijima, da bi se sredinom 1980-ih postepeno počela okretati performativnim umetničkim akcijama, u duhu body arta, koje postepeno preuzimaju potpuni primat u njenom radu. 
 
Kako se stanje u jugoslovenskom i srpskom društvu devedesetih menjalo, praćeno depresijom, hiper inflacijom, siromaštvom, fizičkim nasiljem, moralnim slomom, uličnim ubistvima, totalitarizmom i političkom represijom, naposletku i ratnim razaranjima – tako su i komunikacijski kodovi njene umetnosti bivali sve uslovljeniji upravo klimom opšte destrukcije i brutalnošću koju je nalazila svuda oko sebe. Organizacijom uličnog hepeninga Dada Symposion 12. decembra 1992, kao i performansima, akcijama i kreativnim čitanjima koje izvodi sa Performativnom grupom za produkciju nove stvarnosti EX NIHILO, čiji je osnivač, Milica Mrđa aktivistički reaguje na stanje beznađa u društvu u kom živi.

Teme

msuv
  • Muzealac

    18.11.2016 14:00
    Poziv
    Dođite da sa Nebojšom Milenkovićem proslavimo dolazak novog direktora, Nebojša se toliko trudio da dođe direktor u skladu sa zvaničnom politikom koji će konačno i savremenu umetnost staviti u nacionalistički diskurs i pod totalnu kontrolu!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič