Izložba i humanitarna aukcija fotografija danas u KCNS

Izložba i humanitarna aukcija fotografija učesnika manifestacije Novi Sad Open Art održaće se danas, 2. decembra, na "Tribini mladih" Kulturnog centra Novog Sada.

Aukciju će voditi radio i TV voditelj Dragan Ilić.

NOA 2016 trajala je od 30. septembra do 4. oktobra, postavkom radova učesnika, te likovnim susretima prilikom kojih su učesnici stvarali predmete u glini, profesionalni fotografi fotografisali sastajanje i nastajanje.

U fokus NOA 2016 stavljene su skulptura i fotografija, odnosno spoj dve različite grane umetnosti i afirmacija umetnika mlađe generacije koji se bave vajarstvom i fotografijom.

Ovogodišnja manifestacija "Novi Sad Open Art" okupila je mlade fotografe i vajare iz cele Srbije, čija umetnička dela će biti prodata na humanitarnoj aukciji.

Prikupljena sredstva namenjena su šestočlanoj porodici Glušac, iz Česterega kod Zrenjanina.

Ukupno 26 dela fotografa i vajara nastala su u dvorcu Eđšeg od 30. septembra do 4. oktobra. U maštanju i kreiranju pridružili su im se i učenici OŠ "Đorđe Natošević" i đaci škole "Milan Petrović". Pored radova umetnika iz naše zemlje, svoje fotografije poklonio je i škotski umetnik Robert Klamp, koji je nedavno imao izložbu u Kulturnom centru Novog Sada.

Program će početi u 18 časova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič