Promocija knjige "Novi Sad priče iz prošlosti" 21. decembra

Promocija knjige autora Zorana Kneževa "Novi Sad - Priče iz prošlosti" održaće se ui sredu, 21. decembra u Novosadskom klubu (Zmaj Jovina 3/1).
Na promociji će govoriti dr Vladimir Sakač, Dragan Kojić, mr Siniša Jokić (recezent), Pavel Domonji i prof. istorije Miodrag Miša Blizanac. 
 
Počinje u 18h.
  • Nada Popović

    21.12.2016 21:50
    nadapopovic2@gmail.com
    Čitajući literalno-istorijske rukotvorine hroničara i publiciste objavljivane na stranicama novosadskog portala "Moj Novi Sad" shvatila sam koliko je Onore de Balzak bio u pravu kada je napisao: "Ko nema talenta ni za šta, taj se lati pera". Velika većina tekstova koji su bili objavljeni su prepisani tekstovi iz starih novina zasnovani na neproverenim činjenicama, često i pogrešno prepisanim, a bogami bilo je tekstova koje su svojevremeno objavili drugi autori a koje je neprikosnoveni hroničar nevešto prerađio i publikovao pod svojim imenom. Istini za volju teme su bile izuzetno zanimljive, ali vredelo ih je pročitati tek kada su ih čitaoci ispravili i uskladili sa istinom. Nadam se da je autor knjige te ispravke uzeo u obzir pišući knjigu, jer bi u suprotnom knjiga koja vrvi netačnim podacima bila kontraproduktivna.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič