Najstariji jevrejski mjuzikl povodom Hanuke u utorak u Sinagogi

Najstariji jevrejski mjuzikl biće izveden u utorak, 27. decembra, u Sinagogi, povodom proslave Hanuke.
Mjuzikl je baziran na biblijskoj priči o Josefu i njegovoj braći.
 
Učestvuje orkestar Šira utfila (Stefan Sablić - vokal, lauta; Filip Krumes – violina; Sinan Aćifović – klarinet; Srđan Đorđević – kontrabas, Goran Milošević – kahon, darabuka, rik) kao i Hor Braća baruh na čelu sa Stefanom Zekićem i glumci Aljoša Vučković i Vanja Ejdus.
 
Ideja za ponovnu inscenaciju ovog dela nastala je iz želje da se oživi muzika ove biblijske poeme koju je na ladinu (jevrejsko-španskom) napisao Abraham Toledo u 17. veku u Istanbulu. Ovaj projekat predstavlja pokušaj da se oživi ovaj stari mjuzikl, prateći muzička uputstva i popunjavajući delove koji su izgubljeni sa drugim sefardskim muzičkim izvorima, čija kulturna sinteza sa drugim tradicijama Balkana i Mediterana predstavlja jednu od najbogatijih jevrejskih muzičkih tradicija.
 
Ovom prilikom biće upaljene četiri svećice kojima se obeležavaju dani praznika Hanuka (četvrti dan osmodnevnog praznika). 
 
Program će početi u 19.30 časova.
 
Karte za ovaj događaj mogu se kupiti pred predstavu kao i u Muzičkoj omladini Novog Sada (Katolička porta 2/II) po ceni od 300 dinara. Više informacija može se naći OVDE.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič