Produžena izložba slika Đorđa Beare u Radio kafeu

Izložba slika pod nazivom "Selfovanje Đorđa Beare" novosadskog slikara Đorđa Beare, koja je postavljena u novosadskom Radio kafeu (Miletićeva 45), produžena je do petka 27. januara.

Organizatori su naveli da će zbog interesovanja javnosti, građani moći da pogledaju umetnička dela još četiri dana, umesto do danas kako je ranije bilo planirano.

Izloženo je 45 slika nastalih u prethodne dve godine.

O izložbi:

"Selfi" kao dijagnoza vremena u kojem živimo, kao groteska o samoljublju koje pomno gajimo, Bearine slike su kao neki snapchat, instagram i FB u jednom, ali pod lupom ozbiljnog stručnjaka frojdovske orijentacije.

Upravo ta naša, narcističko-egoistička-show up kultura, vrišti sa Bearinih slika koje publika može da pogleda u Radio kafeu.

O autoru:

Đorđe Beara je rođen 1955. godine u Stanišiću, kod Sombora.

Ovaj istaknuti slikar, Likovnu akademiju završio je 1982. godine u Novom Sadu i do sada je imao više od 40 samostalnih izložbi i više od 100 kolektivnih, kako u zemlji, tako i u inostranstvu. Učestvovao je u nekoliko likovnih kolonija i dobitnik je više nagrada i priznanja.

Živi i radi u Novom Sadu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič