Planinarska akcija na Fruškoj gori u nedelju

Planinarsko društvo Naftaš organizuje Akciju pešačenja "Staza br. 1 - priprema za zimski uspon na Trem", u nedelju, 5. februara.
Ruta je: Paragovo-Glavica-Savina voda-Bunar zanatlijski-Vidik Popradine-Kuračevac-Vilina voda-Debeli hrast-Astal-TV toranj-Spomenik 1. četi podunavskog odreda-Spomenik Venac-Arena-Kraljeva stolica-Jegerova bašta-Orlovo bojište-Orlovo gnezdo-Paragovo.  
 
Polazak je u 8.50 časova, redovnom autobuskom linijom broj 72 za Paragovo. Autobus kreće sa stajališta kod železničke stanice i staje na svim stanicama na Bulevaru oslobođenja. Povratak je autobusom iz Paragova u 14,15.05h ili po završetku akcije.
 
Staza je zahtevna. Na akciju mogu ići planinari koji redovno planinare, imaju dovoljnu kondiciju da savladaju planiranu stazu i sposobni su da se samostalno i bezbedno kreću po strmom i klizavom terenu. Neophodni su planinarski štapovi jer su delovi staze veoma strmi i klizavi. Neophodne su  kvalitetne planinarske cipele.Staza je dužine 20 km sa do 1000 m uspona i isto toliko silaska.
 
Potrebno je poneti dovoljno vode, hranu i prigodnu odeću. Svako učestvuje na sopstvenu odgovornost, u skladu sa pravilnikom Planinarskog saveza Srbije. Vodiće je Boris Jarić, od koga se mogu dobiti i bliže informacije o akciji putem telefona 063/553-046.  
 
Više informacija u prilogu ili na internet prezentaciji društva na adresi: www.pdnaftas.org.rs.
  • Zivan

    04.02.2017 23:58
    Prođe kraća pauza usled praznika i veoma hladnog vremena i naftaši ponovo pohode našu lepoticu Frušku Goru...
  • Milica

    03.02.2017 23:56
    Konacno, vec mi je nedostajalo planinarenje u organizaciji Naftasa :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič