Izložba "Negujmo srpski jezik" 1. marta u Gradskoj biblioteci

Izložba promotivnih postera "Negujmo srpski jezik" biće otvorena u sredu, 1. marta, u 12 časova, u Gradskoj biblioteci.
Izložbu će otvoriti književnik Matija Bećković. 
 
Akciju "Negujmo srpski jezik" pokrenuli su 2015. godine Ministarstvo kulture i informisanja, Filološki fakultet u Beogradu i Biblioteka grada Beograda sa ciljem da se sistematski i svestrano podstakne briga za očuvanje i razvijanje srpskog jezika i jezičke kulture, i da se, uz učešće poznatih ličnosti i isticanje različitih jezičkih pouka, građani podstaknu da vode računa o tome kako pišu i govore, kao i da se podigne nivo svesti o značaju negovanja ispravnog pisanja i govorenja.
 
U okviru kampanje, izrađeni su edukativni posteri sa fotografijama poznatih ličnosti i odgovarajućom jezičkom poukom. Javne ličnosti koje su do sada podržale kampanju su: Anica Dobra, Aca Seltik, Živana Šaponja Ilić, Zoran Kesić, Tihomir Stanić, Ljubica Arsić, Dragan Ilić, Goran Gocić, Nataša Marković, Marčelo, Svetislav Goncić i drugi.
 
Tokom 2017. godine, izložba će biti prezentovana u sedištima 17 upravnih okruga u Republici Srbiji. Osim izložbe promotivnih plakata organizovaće se i različiti kulturno-umetnički programi inspirisani očuvanjem srpskog jezika i pisma: horski nastupi, dramske predstave za decu i odrasle, susreti sa piscima u školama, edukativni filmovi kratke forme i održavanje stručnih seminara za nastavnike koje će voditi licencirani predavači.
  • Nervirach

    28.02.2017 22:17
    A gde je to ugrozen srpski jezik, u Americi? Ah da, kada Karic progovori.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič