Večeras premijera predstave "Tri lica samoće", reprize 7, 13. i 30. marta

Premijera dramske predstave "Tri lica samoće" održaće se danas, 6. marta na Kamernoj sceni Srpskog narodnog pozorišta, a prva repriza je već sutra, 7. marta.
U pitanju je predstava Željka Jovanovića koja je rađena u koprodukciji Srpskog narodnog pozorišta i Bitef teatra.
 
Pred publikom će se naći priča o trima ženama, o njihovim ljubavima, usamljenostima, traganjima za srećom, težnjama, nadanjima.
 
Uloge tumače Mia Simonović (Milica), Sanja Mikitišin (Olga) i Tanja Pjevac (Mariška).
 
Dramaturg je Miloš Latinović, scenograf Saša Senković a kostimograf Senka Ranosavljević.
 
"Kada govorimo o Prvom svetskom ratu, ili kako se u to vreme nazivao "Veliki rat", uglavnom pominjemo bitke, veliku hrabrost srpske vojske, stradanja u Albaniji, na Krfu, proboj Solunskog fronta ili se bavimo uzrocima rata, atentatom, političkim okolnostima... Negde na margini ostali su svi oni koji su u ratu živeli, neki i preživeli, i koji su, premda nisu vojevali bitke, izneli veliki teret na svojim leđima. Ova predstava donosi pogled na ratna zbivanja iz jednog drugog ugla - ugla žena kojima je rat odneo njihove ljubavi i koje se, na različite načine, nastoje izboriti sa besmislom u kojem su se zatekle." Filip Markovinović, reditelj.
 
Reprize predstave zakazane su i za 13. i 30. mart.
 
Premijera kao i reprize počeće u 20:30 časova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič