Akcija Mami na dar u Spomen-zbirci Pavla Beljanskog

Spomen-zbirka Pavla Beljanskog i Predškolska ustanova Radosno detinjstvo, u okviru pratećeg programa izložbe dečjih radova Kako znam i umem – Sava Šumanović (1896–1942), ogranizuje osmomartovsku akciju Mami na dar.
Povodom Međunarodnog dana žena (8. mart), šestu godinu za redom Spomen-zbirka u saradnji sa likovnim pedagozima Predškolske ustanove Radosno detinjstvo organizuje druženje sa mamama. 
 
Učesnici Radionice, više grupa novosadskih predškolaca iz vrtića Zvončica, Palčica, Guliver, Dunavski cvet, Različak, Pčelica, Kalimero, Čuperak, Detelina i Veseli patuljci, moći će svoje mame, bake i druge najmilije članove porodice da obraduju provodeći zajedničko vreme u obilasku muzeja, okupljajući više generacija publike Spomen-zbirke Pavla Beljanskog. Posete dece sa mamama, pri čemu deca preuzimaju ulogu kustosa i vodiča kroz stalnu postavku muzeja i izložbu njihovih radova, uvek izazivaju posebno interesovanje kod najmlađih. 
 
U okviru Radionice, mali umetnici su se, u potrazi za sopstvenim stilom poput Save Šumanovića, izrazili u različitim likovnim tehnikama, a do izuzetnih rešenja došli su zahvaljujući saradnji kustosa Spomen-zbirke Pavla Beljanskog, likovnih pedagoga Predškolske ustanove Radosno detinjstvo, Novi Sad i njihovoj dobroj komunikaciji sa vaspitačima i decom. 
 
Tokom trajanja izložbe (do 2. aprila), biće organizovan i aktiv vaspitača Predškolske ustanove Radosno detinjstvo. Ciklus predavanja namenjen vaspitačima nastavlja se u cilju što kvalitetnijih rezultata, da bi se deca, pre početka rada naredne radionice, još u matičnim ustanovama što bolje upoznala sa programom, pojmovima i sadržajima muzeja. Ujedno to je prilika da se razmene iskustva, usvoje predlozi vaspitača za što bolju realizaciju predstojećih programa, ali i mogućnost da saznaju zanimljive podatke o Spomen-zbirci, Pavlu Beljanskom, umetnicima i njihovim delima.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič