Tribina o Dostojevskom u sredu u KCNS

Tribina "Dostojevski – pakao i raj ruske duše" održaće se u sredu, 15. marta, na "Tribini mladih" u Kulturnom centru Novog Sada.
Predavač će biti istoričar Milovan Balaban. Gost tribine biće Fata Eganović, diplomirani filolog srbistike.
 
Na tribini će biti reči o književnom i životnom putu Fjodora Mihailoviča Dostojevskog. Njegovoj mladosti, robiji i povratku koji će ga izbaciti na površinu javnog života Rusije druge polovine 19. veka. O vremenu kada je ruska, ali i svetska književnost, postala bogatija za dela kao što su "Zapisi iz podzemlja", "Zločin i kazna", "Zli dusi", "Braća Karamazovi" i druga.
 
Predavanje će početi u 18 časova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič

Novosađani baš vole "One Stvari"

Popularni glumac i humorista Dragoljub Mićko Ljubičić ponovo dolazi u Novi Sad, gde će 31. marta, u velikoj sali SNP-a izvesti svoj veoma uspešni sex-kabare "One Stvari".