Besplatne ekološke radionice u petak i subotu u Zabavnom parku Starli

Manifestacija "Vodni agenti Novog Sada" održaće se u petak, 26. i subotu, 27. maja u Zabavnom parku Starli, na Bulevaru vojvode Stepe 56.
Prvi dan manifestacije je namenjen novosadskim osnovcima, dok je u subotu otvorena za sve zainteresovane sugrađane i decu uzrasta od šest do 10 godina. 
 
Događaj organizuju po prvi put Zabavni park Starli i Društvo Vodna agencija povodom obeležavanja Evropske nedelje održivog razvoja (ESDW) u Novom Sadu. 
 
Tom prilikom, učenici i nastavnici osnovnih škola u Novom Sadu moći će da se u posebnoj instalaciji Vodne stanice (Vodne postaje), koja dolazi iz Slovenije, upoznaju sa temama: kako se stvara otpadna voda, koji su načini prečišćavanja otpadnih voda stanovnika grada i industrije, kao i koliki je značaj pojedinca u racionalnom korišćenju vode. 
 
Kroz radionice i propratne aktivnosti, koje promovišu zdrav način života sa ciljem podizanja ekološke svesti kod najmlađih, u Zabavnom parku Starli deca će naučiti na kako mogu da zaštite svoju okolinu i vode i na taj način postanu Vodni agenti Novog Sada. 
 
U subotu program će početi u 12 časova. Edukativni program i upoznavanje sa Vodnom stanicom trajaće do 16 časova. Nakon radionice, sva deca će imati priliku i da se igraju u prostoru Zabavnog parka. 
 
Prethodno je kroz istoimeni regionalni projekat Vodni agent u Zabavnom parku Starli održan ciklus besplatnih radionica, kao i u novosadskim osnovnim školama gde je đacima bliže objašnjen značaj vode, čemu ona sve koristi i zašto je neophodno da je sačuvamo. 
 
Više informacija o programu i satnici događaja Vodni agenti Novog Sada možete pronaći OVDE ili na zvaničnoj Facebook stranici Zabavnog parka Starli OVDE.
  • Panonska Sirena

    24.05.2017 12:27
    Bravo za Starli, divna akcija!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič