Izložba i performans Dragane Pajković Dodig u Muzeju šibica

Likovna predstava Dali Style, akademske slikarke Dragane Pajković Dodig, održaće se večeras, 9. septembra, u Muzeju Šibica u Sremskim Karlovcima.
Performans se izvodi interaktivno, sa publikom koja gađa ili prska bojom, uz intervenciju umetnika. Pripremom medijuma pre performensa uz dinamiku koju donosi učešće publike, umetniku je izazov da svojim intervencijama, uz neočekivane, iracionalne mrlje, ipak sve svede u jedan umetnički red.
 
Nakon premijere u Beogradu, projekat Dali Style je realizovan u još nekoliko domaćih i evropskih gradova, od Pariza do Beograda, a slike nastale na tim performansima biće izložene u Muzeju šibica, paralelno sa izvođenjem likovne predstave u interakciji sa posetiocima.
 
Dragana Pajković Dodig rođena je 1968. godine u Beogradu, gde je i diplomirala, na Odseku za slikarstvo Fakulteta likovnih umetnosti, u klasi profesora Radomira Reljića. Od 1999. godine član je ULUS-a, do sada je grupno ili samostalno izlagala na više od osamdeset izložbi u zemlji i svetu, a učestvovala je i na više od dvadeset internacionalnih likovnih kolonija. Za svoj umetnički rad nekoliko puta je nagrađivana u zemlji i inostranstvu.
 
Muzej šibica u Sremskim Karlovcima nalazi se u Ulici mitropolita Stratimirovića 72, a izložba slika Dragane Pajković Dodig, uključujući i slike koje će nastati prilikom otvaranja izložbe, moći će da se pogledaju tokom naredne dve nedelje.
 
Počinje u 19 sati.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič