Književno veče sa Anitom Pajević i Anđelom Pendić u četvrtak u CK13

Književno veče sa Anitom Pajević i Anđelom Pendić održaće se u četvrtak, 26. oktobra u Omaldinskom centru CK13.
Ovo će biti književni razgovor i promocija dve zbirke pesama, "Perlinov šum" Anite Pajević i "Oganj" Anđele Pendić. Radi se o nagrađenim poetskim rukopisima dve mlade autorke kojima su vrlo brzo zauzele bitno mesto na regionalnoj pesničkoj sceni. U razgovoru će učestvovati i pesnikinja Snežana Nikolić, kao i pesnik Dalibor Tomasović.
 
Anita Pajević je rođena u Mostaru 1989. godine, magistarka je hrvatskog jezika i književnosti. Dobitnica je prve nagrade "Mak Dizdar" za najbolji neobjavljeni pesnički rukopis 2015. godine. Dobitnica druge nagrade Fondacije Nijaz Slipičević za zbirku "Perlinov šum". Poeziju je objavljivala u časopisima Asymptote Journal, Sarajevskim sveskama, online portalima za književnost Strane i NEMA. Dosad je objavila zbirku poezije "Perlinov šum" (Slovo Gorčina, Stolac, 2016).
 
Anđela Pendić rođena je u Beogradu 1993. godine, studentkinja je Katedre za opštu lingvistiku i ruski jezik Filološkog fakulteta u Beogradu. Učestvovala je kao finalista na Festivalu poezije mladih u Vrbasu, Festivalu mladih pesnika u Zaječaru i Ratkovićevim večerima poezije. Na festivalu Pjesnička reč na izvoru Pive 2014. godine je osvojila prvu nagradu i tom prilikom je bila objavljena njena prva zbirka pesama pod nazivom "Beleg" (Centar za kulturu Plužine). Njen drugi rukopis “Oganj” pobedio je na konkursu somborske biblioteke "Karlo Bijelicki" za drugu knjigu autora do 35 godina starosti.
 
Razgovor će moderirati pisac Đorđe Majstorović.
 
Program će početi u 19 časova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič