Kreativna radionica "Dodirni umetnost" u GMS

Kreativna radionica za decu "Dodirni umetnost" održaće se danas, 2. decembra, u Galeriji Matice srpske.
Povodom gostujuće izložbe "Prostor, Oblik, Dodir", specijalizovane izložbe za slepe i slabovide, u Galeriji Matice srpske će tokom decembra biti realizovane kreativne radionice za decu pod nazivom "Oseti umetnost svim svojim čulima". Na kreativan i deci razumljiv način biće predstavljena izložba i njena osnovna ideja da se umetnost približi slepim i slabovidim osobama. 
 
Kroz tri radionice: Dodirni umetnost, Oslušni umetnost i Pomiriši umetnost mališani će saznati kako osobe koje imaju oštećeno čulo vida mogu da čitaju, hodaju i obavljaju svakodnevne poslove. Poslednja radionica u godini tradicionalno je posvećena novogodišnjem maskenbalu.
 
Na uvodnoj radionici mališani će se upoznati s izložbom "Prostor, Oblik, Dodir" i saznati kako se likovna umetnost može doživeti čulom dodira umesto čulom vida. Kroz različite igrice shvatiće na koji način osobe oštećenog vida uživaju u umetnosti. 
 
Takođe, naučiće kakvo je Brajevo pismo i kako da pomoću njega napišu svoje ime. Sami će pokušati da vezanih očiju, uz pomoć čula dodira, "vide" neko umetničko delo, koje će potom nacrtati. Na kraju radionice kustos će ih ponovo odvesti u izložbeni prostor kako bi videli da li su pogodili kako tajanstveno delo zaista izgleda.  
 
Radionica će početi u 11 časova, a namenjena je deci uzrasta od pet do 10 godina.
 
Cena ulaznice je 150 dinara.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič