O novim modelima kolektivnog stanovanja u utorak u CK13

Razgovor na temu "Novi modeli kolektivnog stanovanja" biće organizovan u utorak, 26. decembra u Omladinskom centru CK13.
O novim modelima kolektivnog stanovanja u utorak u CK13
Foto: 021.rs
CK13 poziva na prezentaciju i razgovor sa Petrom Atanackovićem, aktivistom i jednim od koordinatora projekta Projekthaus Potsdam (Nemačka).
 
Projekthaus Potsdam je mesto praktičnog pokušaja društvenih alternativa, samoorganizovani prostor za zajedničko stanovanje, život i rad, kao i za društveno-politički angažman.
 
Pored stambenih kapaciteta, Projekthaus Potsdam poseduje radne prostorije, prostorije za seminare i radionice (stolarsku, keramičku, tekstilnu radionicu, biciklopopravljaonu, pozorišnu i fotografsku radionicu), obezbeđujući kontinuiranu podršku različitim grupama i pojedincima sa prostorom, infrastrukturom, tehničkim resursima, znanjem i finansijama.
 
Projekthaus Potsdam sprovodi programe i aktivnosti na području ekologije, solidarne ekonomije i održivog razvoja. Ostala važna područja delovanja su upravljanje projektima, savetovanje za kolektivne stambene projekte, integracija izbeglica i izvaninstitucionalno obrazovanje. 
 
Pitanja koja će se otvoriti jesu pre svega problemi stambenih politika i mogućnosti razvijanja novih, alternativnih, neprofitnih modela stanovanja, zasnovanih na udruživanju, saradnji i solidarnosti.
 
Omogućava li naše društvo i država horizontalni razvoj inicijativa koje će delovati unutar zajednice i kao odgovor na socijalno neosetljive stambene politike u atmosferi slobodnog tržišta? Prepoznaju li građani i država značaj (samo)organizovanih napora u poboljšanju celokupnih životnih uslova? I koja je uloga solidarnosti u orgnizovanju, mobilizciji i osnaživanju ljudi danas?
 
Program će početi u 19 časova.
 
Ovaj događaj je deo projekta "Naša samouprava", u okviru kojeg se Omladinski centar CK13 bavi animiranjem građana za aktivno učešće u lokalnoj samoupravi i zagovaranjem prava na autonomno odlučivanje o lokalnim pitanjma, kao jednog od osnovnih preduslova demokratizacije društva.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič