Bistrionica o javnom mnjenju u utorak u CK13

Bistrionica o javnom mnjenju održaće se u utorak, 27. februara u Omladinskom centru CK13.
Javno mnjenje predstavlja mišljenje o nekom značajnom društvenom pitanju koje je dominantno u javnosti neke veće socijalne grupe u određenom trenutku. Javno mnjenje čine trenutni stavovi i uverenja i zato je ono vrlo fluidno, podložno promenama, kontroli i manipulacijama političkih i ekonomskih centara moći, a posebno važnu ulogu imaju masovni mediji.
 
Biće reči o tome kako se kod nas kreira javno mnjenje i kako se ono menjalo u prethodnom periodu po raznim pitanjima od tzv. "nacionalnih" poput nezavisnosti Kosova, preko društvenih poput odnosa prema Paradi ponosa, do lokalnih problema koji se na vrlo diskutabilan način tretiraju u medijima.
 
Bistrionica je zamišljena kao prostor u kojem se slobodno diskutuje o temama od važnosti za društvo, na otvoren način, uz poštovanje kulture dijaloga, a prevashodni cilj je razmena mišljenja. Cilj je da svi koji dođu ravnopravno učestvuju u razgovoru.
 
Bistrionice su deo projekta "Naša samouprava" u okviru kojeg se Omladinski centar CK13 bavi animiranjem građana za aktivno učešće u lokalnoj samoupravi i zagovaranjem prava na autonomno odlučivanje o lokalnim pitanjima kao jednog od osnovnih preduslova demokratizacije društva.
 
Program će početi u 19 časova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič