Italijanska izložba "Sjaj renesanse" od danas u Muzeju grada

Italijanska izložba "Sjaj renesanse" biće otvorena danas, 19. aprila u Muzeju grada Novog Sada (Petrovaradin).
Otvaranje izložbe je u 18 časova.
 
Na ovoj izložbi biće predstavljeni brojni svečani kostimi rekonstruisani, zahvaljujući proučavanju renesansnih slika. Ovi kostimi biće izloženi na postoljima, a pored njih nalaziće se fotografije renesansnih slika koje su poslužile kao inspiracija. Izložbu će upotpuniti "Vladareva gozba", scena koja dočarava salu renesansne palate dekorisane kao za doček gostiju na gozbi. Impozantna tkanina kao zidna dekoracija, trpeza na kojoj su postavljeni keramika i ukrasni predmeti i polica sa dekorativnim tanjirima glavni su elementi ovog dela izložbe, koja omogućuje posetiocu da se približi drugom važnom aspektu italijanske kulture u prošlosti - enogastronomiji.
 
Projekat na osnovu kojeg je realizovana ova izložba, nastao je 1989. u Mantovi. Posle prvih predstavljanja u palatama toga grada u periodu od 1994. do 1998. i sve većeg uspeha kod publike i kod medija, izložba je obišla mnoge italijanske i evropske gradove a od 2002. i Severnu i Južnu Ameriku i Aziju gde je predstavljena u više od 40 gradova.
 
Postavka koja obuhvata više od 30 eksponata će moći da se pogleda do 15. juna. 
 
Organizatori izložbe su Muzej grada Novog Sada, Italijanski institut za kulturu u Beogradu i "King Studio" Fausta Fornazarija.
  • Ivan

    19.04.2018 07:51
    Kaže se 'obići ću'...
  • /

    15.04.2018 10:18
    /
    bojim se otvaranja
    /ne/zasluzni gradjani nsa, projekcije na fasadi, performan-sere

    obicu izlozbu posle

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič