"Molijerovi dani" od danas u Novom Sadu, Beogradu, Nišu i Kragujevcu

Književni susreti "Molijerovi dani" počinju danas, 14. maja u Novom Sadu, Beogradu, Nišu i Kragujevcu, i trajaće do 17. maja.
U okviru manifestacije, koja će se ove godine odvijati pod sloganom "Knjiženstvenost", biće priređeni brojni francusko-srpski susreti književnika, izdavača, prevodilaca, književnih i pozorišnih kritičara, saopštio je Francuski institut. 
 
Tokom "Molijerovih dana" biće dodeljene i nagrade "Branko Jelić" za najbolji prevod s francuskog na srpski jezik. Nagradu dodeljuju Francuski institut u Srbiji i Udruženje književnih prevodilaca Srbije. 
 
Studenti francuskog jezika iz Beograda, Novog Sada, Niša i Kragujevca proglasiće i ove godine dobitnika Gonkurove nagrade po kriterijumima studenata francuskog u Srbiji. 
 
Pokrovitelj nagrade je francuska Akademija Gonkur. 
 
Studenti biraju favorita među četiri dela koja su ušla u najuži izbor za nagradu Gonkur 2017. Pobedničko delo biće prevedeno na srpski, a autor će biti pozvan da gostuje u Srbiji.
 
Opširnije o ovom događaju OVDE.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič