Tribina "Evroskeptične političke partije - realnost i dometi" u KCNS

Tribina "Evroskeptične političke partije - realnost i dometi" održaće se u sredu, 6. juna u Klubu "Tribina mladih" Kulturnog centra.
Autor i predavač je dr Jelena Todorović Lazić.
 
Evroskepticizam se često smatra jedinstvenim političkim fenomenom. Opšte posmatrano, evroskeptičke političke partije ujedinjene su u izražavanju svog protivljenja evropskim integracijama. To je samo donekle tačno: evroskeptična politika u Zapadnoj Evropi je heterogena i dinamična - i među političkim partijama i među biračima.
 
Postoje značajne razlike u motivaciji za odbacivanjem EU. Partije radikalne levice protive se EU na bazi društveno-ekonomskih problema. Radikalne desničarske stranke odbacuju integraciju u EU na osnovu argumenata o suverenitetu i "ugrožavanju" nacionalne kulture.
 
Tribina počinje u 18h.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič