Promocija knjige "1942. u Vojvodini - otpor fašizmu"

Promocija druge knjige zbornika radova na temu "1942. u Vojvodini - otpor fašizmu", u izdanju Udruženja antifašista Novog Sada, održaće se u sredu, 6. juna u Klubu "Tribina mladih".
Promocija knjige "1942. u Vojvodini - otpor fašizmu"
Foto: Pixabay
O knjizi će govoriti Stanko Šušnjar, predsednik Udruženja antifašista Novog Sada, dr Danijela Grujić, profesorka filozofije, Marija Vasić, profesorka sociologije i Boris Kršev, istoričar.
 
Udruženje antifašista Novog Sada već drugu godinu za redom organizuje naučne skupove na temu evociranja sećanja na svaku ratnu godinu u Vojvodini u toku trajanja Drugog svetskog rata (1941-1945). Cilj organizovanja naučnih skupova i štampanja zbornika radova je da se ne zaboravi borba protiv fašizma i svega onoga što je taj sistem tokom trajanja okupacije na ovim prostorima doneo.
 
Druga knjiga zbornika radova posvećena je 1942. godini, koju je obeležila čuvena "racija" - teror i odmazda okupacionih vlasti nad nedužnim civilnim stanovništvom Novog Sada i Južne Bačke. Pored toga, posebno mesto u knjizi posvećeno je i drugim događajima u Sremu, Banatu i Bačkoj o kojima šira javnost do sada nije bila upoznata ili ne barem u dovoljnoj meri.
 
Početak je u 16.30 časova.
  • Петровград 1594

    06.06.2018 13:57
    О каквој ''Војводини'' је реч? САП Војводина није постојала ни 1942, ни 1918.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič