Izložba slika Silvije Bašić i keramičkih skulptura Snežane Lazović Hofman u Eđšegu

U centru kulture "Eđšeg" (Antona Čehova 4) večeras se otvara izložba radova slikarke Silvije Bašić i vajarke Snežane Lazović Hofman.
Izložba slika Silvije Bašić i keramičkih skulptura Snežane Lazović Hofman u Eđšegu
Foto: 021.rs

Ove dve umetnice amaterke izložiće svoje radove nastale u proteklih nekoliko godina, a izložbu će otvoriti Danilo Vuksanović.

- Silvija će izložiti seriju slika koje nisu omeđene i nisu striktno ograničene slikarskim pravcima i uticajima, jer to što ona radi nije opterećeno balastom savremene umetničke scene. S druge strane, Snežana izlaže radove od keramike, dakle totalno drugačiju disciplinu u umetnosti. Stoga će ova postavka biti izuzetno zanimljiva u smislu kontrasta koji se postiže, a opet u izuzetno zanimljivom prostoru kakav je Eđšeg - kaže za 021 ovaj poznati novosadski akademski slikar.

On ističe važnost toga što je u jednom takvom kulturnom prostoru pružena prilika umetnicama koje su manje poznate da pokažu javnosti ono što praktikuju u svojim ateljeima.

- Uvek je dobra kulturna politika kada se omogućava prikaz svih vidova umetničkog izražavanja. Dakle, kada se javni prostor otvara ne samo za usko i striktno profesionalne vidove umetnosti, već i za sve one koji se na amaterski način bave umetnošću kako bi javnosti mogli da prikažu ono što su stvorili - navodi Vuksanović.

Otvaranje izložbe je planirano za 19 časova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič