Izložba slika malog formata "Susret" od 7. septembra

Samostalna izložba slika malog formata Mione Marković "Susret" biće otvorena u petak, 7. septembra, u Zavodu za kulturu Vojvodine.
Trajaće do 28. septembra, a otvaranje je u 18.30h.
 
"Miona Marta Marković, pak, u ovom novom vremenu, eksperimentiše već duži niz godina poigravajući se bojenim senzacijama koje su joj važnije od sadržaja, ili prividnog sadržaja, njenih slika. Mi svi vidimo da su to depersonalizovani zagrljaji, koji se upravo tako i zovu, mada njeni intrigantni, čak i pozajmljeni iz klasične muzike, naslovi listom upućuju i na nešto drugo. Kao i svi drugi elementi koje ona inkorporira u gotov rad, kao što to čini sa kratkim notnim zapisima, ili kolažima, na primer. Njeni zagrljaji, prema tome, pored boje, imaju i zvuk, i treću dimenziju", navodi istoričarka umetnosti i pisac Aleksandra Grubor.
 
Miona Marta Marković rođena je 1979. godine u Somboru. Diplomirala je 2004. na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, u klasi prof. Slobodana Đuričkovića. 2007. godine odbranila je magistraski rad kod prof. Salvatore Provino na Accademia di Belle Arti u Napulju, a 2018. doktorirala na Università Sapienza (Rim) na smeru savremene istorije umetnosti. Članica je ULUS-a od 2006. i od 2009. stiče status slobodnog umetnika. Trenutno živi i radi u Rimu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič