Izložba o advokatu Miti Gojkoviću od četvrtka u Galeriji Rajka Mamuzića

Izložba "Advokat Mita Gojković: 1958–2003–2018..." biće otvorena u četvrtak, 15. novembra u Galeriji likovne umetnosti poklon zbirci Rajka Mamuzića.
Izložba je svedočanstvo o advokatima koji su svojim radom ostavili trag u ovoj profesiji druge polovine 20. veka u Novom Sadu i Vojvodini. U nimalo lakim vremenima, kada je advokatura kao nezavisna i samostalna profesija, bila na ispitu, advokati su, pristupom kojim su stalno i iznova u svakom postupku dokazivali da postoje isključivo zbog građana i svojih klijenata, kao poslednji branioci njihovih prava, zagarantovanih Ustavom i zakonima, ostavili dubok trag. 
 
Pogled u prošlost otkriva brojna imena koja su ostavila važan pečat u svojim nastojanjima da "pravda na kraju izađe na videlo" i predstavljaju simbole novosadske advokature tog perioda – Mita Gojković, Stevan Rončević, Tomislav Milić, Đorđe Veber, Fedor Kolesar, Oliver Novaković, kao i doajen advokature Milorad Botić i mnogi drugi.
 
Otvaranje izložbe je u 18 časova, a postavka se može pogledati do 30. novembra.
  • kuzze

    17.11.2018 20:50
    advokatur aa
    raditi štetu u advokaturi lako je zanimanje, relativno naravno
    raditi krivicu ili porodicu mučno je
    rad i radne odnose danas bez veze
    bitno je da li je časno urađeno. Ili ide ona priča iz "NS legendi":
    Sin, advokat, saopštava ocu advokatu: "Tata, onaj slučaj, što ti se vukao 10.godina, ja sam taj predmet rešio na svom prvom ročištu".
    Otac: "Čedo tatino, tim predmetom sam te školovao"


  • podbarac

    16.11.2018 16:26
    e da
    imamo priliku gledati jedno njegovo delo svaki dan mada nije preporučljivo za one sa slabijim živcima , ružno za videti
  • Slikar

    15.11.2018 21:08
    Akademici
    U galeriji Rajka mamuzića slike članova SANU : Mladen Srbinović, Mića Popović, Ljubica Sokić, Milorad Bata Mihajlović, Petar Omčikus, Stojan Ćelić i ... Mita "Šteta".

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič