Novosadski sastav "Deep steady" u subotu u Radio kafeu

Novosadski instrumentalni sastav "Deep steady" nastupiće u subotu, 24. novembra u Radio kafeu, u Svetozara Miletića 45.
"Deep steady" je jedan od retkih instrumentalnih sastava na prostoru bivše Jugoslavije koji spaja tradiciju jamajčanske muzike i američkog džeza. U osnovi su ska, rege i kalipso ritmovi, ali i džez harmonije, odnosno improvizacija. Muzika benda inspirisana je podjednako velikanima sa Jamajke kao što su "Skataltes" i Džeki Mito, a čuju se i uticaji klavirskih džez pasaža Monti Aleksandera, odnosno gitarske deonice u stilu Ernest Ranglina. 
 
Grupa postoji od novembra 2016. godine i od tada su imali niz značajnih nastupa, pre svega na dva velika novosadska festivala – Egzit i Festival uličnih svirača, zatim nastup na manifestaciji Ritam Evrope i svirke u Hrvatskoj, na Skavil festivalu i Džez festivalu u Križevcima. Do sada su imali prilike da dele binu sa sastavima sličnog žanra, a nastupali su sa legendarnim nemačkim ska bendom "Bluekilla", odnosno sa uticajnim evropskim sastavom "Rotterdam ska jazz foundation". 
 
Svi članovi sastava "Deep steady" poznati su na novosadskoj muzičkoj sceni i iza sebe imaju deceniju iskustva sviranja u sastavima kao što su "Lost propelleros", Ringišpil, "Rab L Khali", Proleće, Kilo kilo banda, Drum 'n zez, Vojvođanski bluz bend. 
 
Ovim nastupom nastavlja se novi talas događaja koji će se odvijati u Radio kafeu pod nazivom "Imagine future" na kojima će posetioci imati priliku da čuju popularne bendove u nešto intimnijoj atmosferi.
 
Cena karata u pretprodaji je 300 dinara, dok će se na ulazu na događaj karte plaćati 400 dinara. Ulaznice se mogu kupiti na prodajnim mestima Gigstix-a.
 
Više o događaju možete pročitati OVDE.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič