Projekcija i razgovor o filmu "Sunce, žito" u sredu

Projekcija filma "Sunce, žito" održaće se u sredu, 28. novembra u Sterijinom pozorju (Zmaj Jovina 22/1).
Ova godina protiče u znaku obeležavanja jubileja, 120 godina od rođenja velikog slikara Milana Konjovića 
 
Ideja filma oslanja se na jedan neobičan događaj iz 1962. godine, nastao u okviru projekta Sterijinog pozorja Boje i reči, kada je Milan Konjović izveo svojevrsni hepening na krovu Osnovne škole "Đorđe Natošević", pred gostima Pozorja, kritičarima, novinarima i drugom okupljenom publikom postavio je štafelaj i u jednom dahu, za manje od sata, naslikao delo Sunce, žito, danas u svojini Galerije "Milan Konjović" u Somboru.
 
Nakon premijernog prikazivanja filma u avgustu u Spomen-zbirci Pavla Beljanskog, dokumentarni film autorke Milane Nikić nastao u saradnji sa Akademijom umetnosti u Novom Sadu, publika će moći da pogleda u Sterijinom pozorju, čime se naglašava saradnja sa ovom institucijom i njen značaj za pozicioniranje Konjovićevog stvaralaštva na umetničkoj sceni Novog Sada.
 
Nakon projekcije filma biće održan razgovor o Milanu Konjoviću u kojem učestvuju: mr Milana Kvas, v. d. upravnika Spomen-zbirke Pavla Beljanskog, dr Miroslav Radonjić, direktor Sterijinog pozorja i režiserka Milana Nikić.
 
Ulaz je slobodan. Film počinje u 19 časova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič