Izložba "Portreti narodnog kralja u umetničkim delima" od danas u Muzeju Vojvodine

Izložba "Portreti narodnog kralja u umetničkim delima" biće otvorena danas, 7. decembra u Muzeju Vojvodine, Dunavska 35.
Autor izložbe je Hadži Zoran Lazin.
 
Otvaranje postavke je u 20 časova
 
Izložba je zajednički projekat Muzeja Vojvodine – Muzeja prisajedinjenja, Istorijskog arhiva Grada Novog Sada i Zavoda za zaštitu spomenika kulture Grada Novog Sada.
 
Novembarski dani 2018. godine protekli su u Novom Sadu, Vojvodini i Srbiji u znaku obeležavanja stogodišnjice završetka Velikog rata i učešća Kraljevine Srbije i Prisajedinjenja Srema, Baranje, Bačke i Banata - Kraljevini Srbiji. 
 
Izložba "Portreti narodnog kralja u umetničkim delima" samo je pokušaj osvetljavanja lika i dela kralja Petra I Karađorđevića: "Narodnog kralja", "Belog kralja", "Čika Pere" - kako su ga narod i vojska iz milošte zvali a u susret obeležavanju 175. godišnjice od njegovog rođenja 1844-2019.
  • x

    07.12.2018 13:19
    y
    veličanje kulta kulta ličnosti.
    ovo ne jenjava.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič