Kamišbai predstava za decu i likovna radionica u petak u Beljanskom

Predstava za decu i likovna radionica "Konjovićeva slika kroz kamišbai teatar" održaće se u petak, 14. decembra u Spomen-zbirci Pavla Beljanskog.
Studenti Visoke škole strukovnih studija za obrazovanje vaspitača izvešće kamišibaji predstavu nastalu na osnovu priča o likovima koji su inspirisali slikara Milana Konjovića. Kamišibaji je svojevrsni papirni teatar, japanska veština pričanja priča uz pomoć ilustracija, koja vuče korene iz 9. ili 10. veka, ali se u današnjem obliku razvila krajem 1920-tih godina. Kamišibaji izvođač zarađivao bi od prodaje slatkiša, putujući iz grada u grad, dok bi malu drvenu pozornicu sa ilustrovanim karticama postavljao na bicikl, pripovedajući uzbudljive priče za decu i odrasle.
 
Nakon predstave svoje utiske i emocije o umetničkim delima i kamišibai teatru, deca iz Predškolske ustanove "Radosno detinjstvo" biće u prilici da iskažu u okviru likovne radionice. 
 
Program će početi u 9:30 časova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič