Godišnja izložba fotoreportera Novog Sada i Vojvodine od petka u Muzeju Vojvodine

Šesta godišnja izložba fotoreportera Novog Sada i Vojvodine, pod nazivom "Objektivno", biće otvorena u petak, 21. decembra u Muzeju Vojvodine, Dunavska 35.
U pitanju je Fotoreporterska nova godina koju više od pet decenije naizmenično organizuju fotoreporteri dnevnih listova "Dnevnik" i "Mađar so".
 
Više od trideset aktivnih fotoreportera biće predstavljeno izložbom na kojoj će u galeriji biti izloženo 63 fotografije. Selektor ovogodišnje izložbe je doajen jugoslovenske i srpske fotografije Borivoj Mirosavljević.
 
Osim autora koji ili rade ili su ponikli u dve najveće novinske kuće u Vojvodini, biće izloženi i radovi fotoreportera koji rade za "Večernje novosti", "Blic", "Tanjug", "Omladinske novine", "Zrenjaninske novine", "Ruske slovo", ...
 
Među vrsnim fotoreporterima je i sedam dama: Čila David, Jelena Ivanović, Gordana Jović, Marija Erdelji, Veronika Vujačić, Aleksandra Erski i Anabela Otoš.
 
Biće izloženi i radovi autora koji su odavno dokazani na prostorima bivše Jugoslavije i koji su osvojili mnoštvo značajnih nagrada: Andraša Otoša, Geza Lenerta, Jaroslava Papa, Martina Candira, Branka Lučića, Imrea Saboa, Zorana Jovanovića Mačka, Nikole Stojanovića, Jovana Njegovića Drndaka,...
 
Na izložbi su i "Dnevnikovci" srednje generacije koji neprestano "bdiju" nad Novim Sadom: Slobodan Šušnjević, Radivoj Hadžić, Filip Bakić, te Goran Mulić i Ilija Ramić.
 
Čast mlađe generacije na izložbi "brane" Aleksandar Kamasi, Robert Getel, Nenad Mihajlović, Andrej Pap, Nenad Karlić, Miloš Milenković i Darko Dozet.
 
Organizatori ovogodišnje izložbe i proslave su Foto asocijacija Vojvodine, Muzej Vojvodine i viši kustos Darijuš Sami.
 
Otvaranje izložbe je u 19 časova, a postavka se može pogledati do 15. januara 2019. godine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič