U SNP-u u toku probe predstave "Antigona 1918", premijera 24. januara

U Drami SNP-a u toku su probe predstave "Antigona 1918" prema tekstu Maje Todorović, u režiji Milana Neškovića.
Scenografiju potpisuje Željko Piškorić, kostime kreira Biljana Grgur, koreograf je Andreja Kulešević, kompozitor Vladimir Pejković, autor video radova Nikola Ljuca, a za scenski govor je zadužen Dejan Sredojević.
 
Rađena po motivima Sofoklove istoimene tragedije, "Antigona 1918" korespondira sa vremenom Velikog rata i vremenom koje se udaljava i sto godina od tada. 
 
Uloge tumače: Milica Grujičić (Antigona, Hemonova verenica, ćerka Kreontovog pokojnog prijatelja i saborca), Nenad Pećinar (Kreont, general srpske vojske u Prvom svetskom ratu), Tanja Pjevac (Ismena, Antigonina sestra), Branislav Jerković (Hemon, Kreontov sin koji se vratio iz rata), Milan Kovačević (Tiresija, kraljev službenik "vidovnjak", koji iz činjenica "predviđa"), Sanja Mikitišin (Euridika, Kreontova žena, Hemonova majka). U ulozi Hora, prvo kao u oličenju antičkog hora, a zatim kao aktera drame, odnosno vojske iz 1918. i kao predstavnika naroda danas: Vukašin Ranđelović, Dragan Kojić, Jovana Pleskonjić, Marko Savković i Aleksandra Pejić.
 
 
Kao prva dramska premijera na početku kalendarske godine, "Antigona 1918" biće izvedena u četvrtak, 24. januara, na sceni "Pera Dobrinović", s početkom u 19:30h.
 
Reprizna izvođenja su 25. i 26. januara.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič