Kustosko tumačenje izložbe "Mladi biraju" u petak u GMS

Kustosko tumačenje izložbe "Mladi biraju" održaće se u petak, 8. februara, u Galeriji Matice srpske, Trg galerija 1.
Srednjoškolci koji su osmislili ovu izložbu naći će se u ulozi mladih kustosa i predstaviće publici koncept i izložena umetnička dela. 
 
Mladi su kroz izložbu "Mladi biraju" iz svoje perspektive prikazali tri teme koje su smatrali važnima za njih i njihove vršnjake: "Vremeplov društva", "Početak kraja" i "A ko sam ja?". 
 
Na vođenju će posetioci imati priliku da saznaju nešto više o samom procesu realizacije izložbe i saradnje kustosa sa srednjoškolcoma, kako su se mladi upoznavali sa muzejskim poslom, koji su im bili kriterijumi za odabir umetničkih dela i zbog čega su se opredelili za ove teme. Takođe, mladi će govoriti o tome kako oni vide i tumače srpsku likovnu umetnost koja se čuva u Galeriji Matice srpske.  
 
Pored kustoskog tumačenja, publika će moći da se oproba i u različitim aktivnostima u Opens zoni koja je postavljena na samom kraju izložbe. 
 
Program će početi u 18 časova.
 
Izložba "Mladi biraju" je završna faza projekta "Mala škola muzeologije" kroz koji se više od dvadeset srednjoškolaca iz Novog Sada upoznalo sa različitim oblastima muzejskog rada. Galerija Matice srpske je ovim projektom i izložbom želela da podstakne mlade ljude i omogući im da samostalno iskažu svoje ideje i stavove, daju drugačiji pogled na srpsku umetnost i trudom dođu do rezultata – izložbe kojom će se ponositi. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič