Promocija knjige "Fibonačijev niz" Jasne Dimitrijević 12. februara

Promocija zbirke priča "Fibonačijev niz", autorke Jasne Dimitrijević održaće se u utorak, 12. februara, u Omladinskom centru CK13.
Promocija knjige "Fibonačijev niz" Jasne Dimitrijević 12. februara
Foto: Screenshot
Pored autorke, na promociji će govoriti Dunja Ilić, Vladimir Arsenić i Srđan Srdić, urednici knjige.
 
Osam priča Fibonačijevog niza govore o usamljenosti onih koji bi da govore, ali nemaju kome. Autorka se hvata u koštac s gorućim temama savremene stvarnosti, naročito ovde na Balkanu, gde se istorija neprekidno ponavlja. Njeni junaci i junakinje su žene bez partnera, dece ili plana, kepeci, terminalno bolesni, prostitutke, tinderaši, homoseksualci, profesori i taksisti. Socijalni kontekst ne dozvoljava im da se ostvare, ali ih sputavaju i ograničenja koja im nameće njihova sopstvena psihologija. Drame koje oni proživljavaju su drame promašene komunikacije, prećutkivanja i nerazumevanja. 
 
"Ovako postavljena poetika Fibonačijevog niza zapravo je suštinski modernistička, ako hoćete čehovljevska ili, kako nam u autoironičnom odmaku kaže naratorka priče "Njujorška bajka", karverovska. Priča se ne događa u samom narativu, ona se dešava u nama, te je stoga identifikacijski proces kudikamo intenzivniji. Tekstovi Jasne Dimitrijević pred nas postavljaju izazov razrešenja, zahtevaju od nas unutrašnje dopisivanje, na taj način ostvarujući svoj puni katarktički potencijal", naveo je Vladimir Arsenić.
 
Jasna Dimitrijević (Negotin, 1979) redovna je saradnica časopisa "Liceulice". Piše kratku prozu i recenzije. Objavila je zbirku priča "Prepoznavanja" (2015). Radi u knjižari. 
 
Knjiga će se prodavati po promotivnoj ceni od 500 dinara.
 
Događaj organizuju izdavačke kuće "Partizanska knjiga" i Inicijativa Cracker, a počinje u 19 časova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič

Novosađani baš vole "One Stvari"

Popularni glumac i humorista Dragoljub Mićko Ljubičić ponovo dolazi u Novi Sad, gde će 31. marta, u velikoj sali SNP-a izvesti svoj veoma uspešni sex-kabare "One Stvari".