Izložba eksperimentalnog taktilnog stripa Dragane Kuprešanin u SULUV-u

Izložba eksperimentalnog taktilnog stripa Dragane Kuprešanin pod nazivom "Nevidljivi talas" biće otvorena u ponedeljak, 18. februara u Galeriji SULUV.
Na izložbi će biti prikazan doktorski umetnički projekat autorke, koji je 2018. godine nagrađen za pristupačno umetničko delo, na konkursu Inkluzivna galerija. 
 
Otvaranje izložbe je u 19 časova, a postavka se može pogledati do 23. februara.
 
Konkurs "Inkluzivna galerija" pokrenula je Škola za osnovno i srednje obrazovanje "Milan Petrović", sa željom da Novosađanima približi koncept umetnosti za sve i da inkluziju proširi i na područje umetnosti. Konkurs je bio namenjen pre svega mladim, neafirmisanim umetnicima, studentima umetničkih fakulteta ali i svim drugim umetnicima koji teže da razmišljaju van kutije i koji su senzibilni za različitost i potrebe osoba sa invaliditetom.
 
U tekstu Tri izložbe Inkluzivne galerije, o izložbi prototipa projekta Nevidljvii talas, Dejan Jankov je zabeležio:
 
"Dragana Kuprešanin je svoje originalne kolaže eksperimentalnog taktilnog stripa sa tekstovima za videće i na Brajevom pismu za slepe osobe, pod nazivom Nevidljivi talas, prikazala u prostoru Ateljea MP. U ovom radu ona se obraća najširoj čitalačkoj publici. Ovaj taktilni strip je deo trogodišnjeg rada na doktorskim studijama Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu, pod mentorstvom prof. Rastka Ćirića."

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič

Novosađani baš vole "One Stvari"

Popularni glumac i humorista Dragoljub Mićko Ljubičić ponovo dolazi u Novi Sad, gde će 31. marta, u velikoj sali SNP-a izvesti svoj veoma uspešni sex-kabare "One Stvari".