Nomus od 9. do 18. aprila, počinje prodaja ulaznica

Festival Novosadske muzičke svečanosti - Nomus održaće se od 9. do 18. aprila, a ulaznice za ovaj događaj biće puštene u prodaju u ponedeljak, 25. februara.
Tokom deset aprilskih dana, Novosađane očekuje deset koncerata, koje će priređivati solisti i ansambli iz Srbije, Litvanije, Estonije, Letonije, Rusije, Mađarske, Poljske, Izraela, Velike Britanije, Nemačke, Austrije, Italije, SAD-a i Australije. 
 
Akcenat na ovogodišnjoj manifestaciji je stavljen na veće sastave, pa će se na programu naći čak četiri domaća simfonijska orkestra - Hor i orkestar Opere Srpskog narodnog pozorišta, Vojvođanski simfonijski orkestar, Hor i Simfonijski orkestar Akademije umetnosti u Novom Sadu i Beogradska filharmonija, kao i dva vrhunska kamerna orkestra, očekivani vrhunci ovogodišnjeg Nomusa – Kremerata Baltika koja okuplja fantastične mlade umetnike iz Estonije, Litvanije i Letonije i Litvanski kamerni orkestar. Ovo je drugi nastup Kremerate na Nomusu, ali prvi s njihovim osnivačem i umetničkim vođom, slavnim violinistom Gidonom Kremerom. Litvanski kamerni orkestar dolazi na Nomus prvi put i to sa svojim umetničkim direktorom, koji će nastupiti u dvostrukoj ulozi dirigenta i soliste – Sergejom Krilovim, jednim od najboljih violinista sveta.
 
Na Nomus 2019. se vraćaju i naši slavni pijanisti Aleksandar Madžar, koji će svirati u duu s violinistom Antonijem Marvudom i Kemal Gekić koji će uz pratnju akademskog orkestra izvesti za njega napisano delo "Gernika", američkog kompozitora Frederika Kaufmana. 
 
Pored koncerata umetničke muzike, program će biti obogaćen i s dva "neklasična" muzička sadržaja, najavljuju u Muzičkoj omladini Novog Sada. Jedan će prirediti violinista Lajko Feliks s Kvartetom Volosi iz Poljske, a drugi neobičan duo u sastavu harfistkinje, Velšanske Ketrin Finč i Senegalca Sekou Keita koji će našoj publici predstaviti afrički instrument blizak harfi, pod nazivom kora.
 
Ulaznice za Nomus mogu se kupiti u prostorijama Muzičke omladine Novog Sada (Katolička porta 2, tel. 021/452-344), radnim danima od 8h do 14h. Karte se mogu rezervisati i kupiti i preko sajta www.muzickaomladina.org 
 
Cene karata će se u zavisnosti od programa kretati od 500 do 1.500 dinara.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič