Promocija knjige "Srbija zemlja izbeglica" 12. marta u Muzeju Vojvodine

Promocija trotomne studije "Srbija zemlja izbeglica" autora Dobrice Vulovića, održaće se u utorak, 12. marta u Muzeju Vojvodine.
 Promocija knjige "Srbija zemlja izbeglica" 12. marta u Muzeju Vojvodine
Foto: 021.rs
Autor je diplomirani politikolog iz Beograda i prvi komesar za izbeglice, posle raspada bivše Jugoslavije.
 
Na promociji govore dr Drago Njegovan, direktor Muzeja Vojvodine, prof. dr Ljubodrag Dimić, akademik i Sima Teofanov, poverenik Vlade Republike Srbije za izbeglice u Vojvodini.
 
Autor Dobrica Vulović u ovoj knjizi iznosi razna svedočenja izbeglica, ali i saradnika koji su bili uključeni u rad Komesarijata, piše o nastanku ove institucije posle secesije Slovenije, Hrvatske i Bosne i Herecegovine iz nekadašnje Jugoslavije, o vrstama pomoći koja je izbeglima stizala iz raznih delova zemlje i sveta, i dokumentovano dočarava inserte iz svojih susreta sa najvišim domaćim i stranim predstavnicima iz ove oblasti, poput Sadako Ogate, Eli Vizela, Džemsa Granta, Samaruge i drugih.
 
Knjiga je bogato ilustrovana fotografijama i autentičnim dokumentima o mukama izbeglica, i radu Komesarijata u tom periodu ali i svedočenjima raznih ljudi koji su sarađivali sa Komesarijatom za izbeglice Vlade Republike Srbije.
Recenzenet knjige je doktor Momčilo Mitrović, viši naučni savetnik Instituta za noviju istoriju Srbije.
 
Promocija počinje u 18 sati.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič