Dokumentarni film "Dubina dva" u utorak u CK13

Dokumentarni film "Dubina dva" biće prikazan u utorak, 19. marta u Omladinskom centru CK13.
Da li je nekadašnja državna zločinačka formula "nema leša, nema zločina" razotkrivena i osuđena, ili opstaje do danas, preformulisana u nacionalni interes, utemeljen na principu nacionalne identifikacije i razlikovanja "naših" i "njihovih" žrtava?
 
U svetlu ovog pitanja, u Omladinskom centru CK13 biće organizovana projekcija dokumentarnog filma "Dubina dva" o masovnim grobnicama kosovskih Albanaca ubijenih i tajno ukopanih 1999. godine u okolini Beograda, nakon koje će uslediti razgovor sa autorom filma Ognjenom Glavonićem i kulturološkinjom Aleksandrom Đurić Bosnić.
 
Film "Dubina dva" Ognjena Glavonića izrađen je u produkciji Fonda za humanitarno pravo i Non Alligned Films, i deo je inicijative za uspostavljanje mesta sećanja na žrtve pronađene u Batajnici. Film je premijerno prikazan na 66. filmskom festivalu u Berlinu, u februaru 2016. godine. Na Međunarodnom festivalu dokumentarnog filma Beldoks film je osvojio nagradu za najbolju montažu, a na festivalu Open City u Londonu nagrađen je Velikom nagradom žirija. Krajem jula 2016. godine film je dobio nagradu kritike na Atlantida Festivalu u Španiji.
 
Film će početi u 19 časova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič

Novosađani baš vole "One Stvari"

Popularni glumac i humorista Dragoljub Mićko Ljubičić ponovo dolazi u Novi Sad, gde će 31. marta, u velikoj sali SNP-a izvesti svoj veoma uspešni sex-kabare "One Stvari".