Predavanje "Žene na poštanskim markama u Srbiji i Crnoj Gori" 20. marta

U okviru ciklusa "Znamenite žene", predavanje "Žene na poštanskim markama u Srbiji i Crnoj Gori (2006-2018)" održaće se u sredu, 20. marta, u Galeriji likovne umetnosti poklon zbirci Rajka Mamuzića.
Predavanje "Žene na poštanskim markama u Srbiji i Crnoj Gori" 20. marta
Foto: 021.rs
Na predavanju će govoriti dr Margareta Bašaragin, Subotica, dr Ervina Dabižinović, Herceg Novi i dr Svenka Savić, Novi Sad.
 
"U dugoj tradiciji predstavljanja značajnih ličnosti na poštanskim markama u jugoslovenskom periodu, primetno je malo prisustvo žena. Nakon formiranja dveju posebnih država, Srbije i Crne Gore, proveravamo takvu praksu i ustanovljavamo sličnosti i razlike u nastojanjima da se i preko poštanskih maraka predstavi osnovna rodna ideologija o prošlosti, sadašnjosti i budućnosti zemlje. U teorijskom okviru otvaramo pitanje kriterija za odrednicu znamenita. Na osnovu empirijskog interdisciplinarnog istraživanja je predlog za žene za koje smatramo da zaslužuju tu vrstu priznanja i tako povezujemo naučno istraživanje sa aktivizmom", kazao je dr Uglješa Belić, povodom događaja.
 
Predavanje počinje u 18 sati.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič