VIDEO: Francuski filmski karavan komedije od 21. do 24. marta u KCNS

Francuski filmski karavan komedije održaće se od 21. do 24. marta u Kulturnom centru Novog Sada.
Četvrtak, 21. mart, od 19h
 
"Javna ličnost"
 
Place publique, FRA, 2018, 99’
Režija: Agnès Jaoui
Uloge: Agnès Jaoui, Jean-Pierre Bacri, Léa Drucker 
 
Nekadašnja zvezda malih ekrana, Kastro, živi od stare slave i bavi se voditeljstvom. Vozač ga odvozi na žurku povodom useljenja njegove producentkinje i dugogodišnje prijateljice Natali, koja je kupila prelepu kuću nadomak Pariza. Njena sestra, Elen, ujedno i Kastrova bivše žena, takođe je pozvana na proslavu. Kad su bili mladi, delili su iste ideale, ali je uspeh učinio Kastra pragmatičnijim (i ciničnijim), dok je Elen ostala verna svojim uverenjima. Njihova ćerka Nina, koja je napisala knjigu inspirisanu životom svojih roditelja, im se takođe pridružuje. Dok je Kastro svedok vrtoglavog pada svoje popularnosti, Elen ga nagovara da u svoju emisiju pozove migrantkinju iz Avganistana.
 
 
Petak, 22. mart, od 19h
 
"Pulen" 
 
Le poulain, FRA, 2018, 97’
Režija: Mathieu Sapin
Uloge: Alexandra Lamy, Finnegan Oldfield, Gilles Cohen 
 
Mladi političar Arno Žores se igrom slučaja pridružuje timu koji vodi izbornu kampanju jednog predsedničkog kandidata. On je asistent Anjes Karadžić, zadužene za odnose sa javnošću, moćne žene čije ga iskustvo privlači i fascinira. Ona ga ne štedeći uči taktici vođenja kampanje i uz nju svedoči brojnim igrama i rivalitetima između članova tima, da bi i u njemu samom porasla želja za beskrupuloznim penjanjem na lestvici moći.
 
 
Subota, 23. mart, od 19h
 
 
 
"Lepotica i lepotica" 
 
La belle et la belle, FRA, 2018, 95’
Režija: Sophie FIllières
Uloge: Sandrine Kiberlain, Agathe Bonitzer, Melvil Poupaud 
 
Dvadesetogodišnja Margo upoznaje četrdestpetgodišnju Margo: sve ih spaja...i deluje kao da je reč o istoj osobi u različitim dobima života...
 
 
Nedelja, 24. mart, od 19h
 
 
"Kao dečaci"
 
Comme des garçons, FRA, 2018, 90’
Režija: Julien Hallard
Uloge: Max Boublil, Vanessa Guide, Solène Rigot
 
Rems, godina 1969. Iskusni zavodnik i sportski novinar Pol Kutar odlučuje da organizuje fudbalsku utakmicu ženskih timova da napakosti direktoru sportskog žurnala gde radi. Njegova omiljena neprijateljica, Emanuel Brino, direktorova sekretarica, prinuđena je da mu asistira. Ne budući svesni svojih dela, njihove razmirice će uzrokovati rađanje prve ženske fudbalske ekipe u Francuskoj.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič

Novosađani baš vole "One Stvari"

Popularni glumac i humorista Dragoljub Mićko Ljubičić ponovo dolazi u Novi Sad, gde će 31. marta, u velikoj sali SNP-a izvesti svoj veoma uspešni sex-kabare "One Stvari".