Ciklus radionica o makrameu u aprilu u Muzeju Vojvodine, prijave od ponedeljka

Ciklus radionica na temu "Umetnost vezivanja čvorova - makrame" održaće se tokom aprila u Muzeju Vojvodine, Dunavska 35.
Ciklus radionica o makrameu u aprilu u Muzeju Vojvodine, prijave od ponedeljka
Foto: Pixabay
Tehnika vezivanja čvorova ili makrame je jedna od najstarijih tehnika ručnog rada. Španska reč macramé potiče od arapske migramah što znači "ukrasne rese" ili "izvezeni veo". Nakon mavarskih osvajanja umetnost je preneta u Španiju, a zatim se običaj da se isprepleteno čvoričaju konopci različitih dužina i debljina da bi se dobili spletovi i dezeni donekle slični onima sa čipki (iako grublji – često podjednako dopadljivi), proširio i u Evropi.
 
Ovom tehnikom može se napraviti puno interesantnih i korisnih stvari od nakita, torbi, pojaseva, prekrivača, zavesa, držača za saksije do zidnih ukrasa... Narukvice prijateljstva koje se razmenjuju među tinejdžerima i učenicima su napravljene ovom tehnikom.
 
Radionice traju 90 minuta, a održavaju se u grupama od 15 polaznika. Termini održavanja radionica su:
 
- utorak, 16. april u 10 i u 12 časova,
- sreda, 17. april u 12 časova,
- petak, 19. april u 12 časova.
 
Zbog ograničenog broja mesta, prijave za radionicu su obavezne. Prijave su moguće od ponedeljka, 8. aprila, svakim danom, od 10 do 12 časova na broj telefona 021/525-059 (Odeljenje za pedagoški rad i odnose s javnošću Muzeja Vojvodine).
 
Radionice će držati Vladimir Radulović.
  • Nina

    07.04.2019 17:07
    I koja je cena?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič